5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tekden Koleji, Türk büyüklerini andı

Kayseri Tekden Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen 'Türk Büyükleri Gecesi', büyük beğeni topladı.

Tekden Koleji'nin yıl sonu etkinleri arasında yer alan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk Büyükleri Gecesi'nde yine Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış Türk büyükleri, düzenlenen çeşitli oyunlarla anıldı.

Geceye Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda Türk Büyükleri Gecesi'nin koordinatörü olan edebiyat öğretmeni Göksel Orhan, Tekden Koleji olarak yola çıktıklarında, lider şahsiyetli bireyler yetiştirmek gerektiğini savunduklarını söyledi.

Orhan, "Eğitim sistemini kurduk, kaynakları hazırladık. Ama bir şey noksandı. Lider ruhlu, şahsiyetli kişiler yetiştirmek için örnek insanlar gerekiyordu. Her alanda bizlere örnek olabilecek insanlarda tarihimizde bizlerin onları keşfetmesini bekliyordu. Bu güzel gecede örnek Türk büyüklerinin hayatlarından kesitler sunacağız" dedi.

Op. Dr. Kemal Tekden ise, tarihi tarih yapanların büyük şahsiyetler olduğunu ifade ederek, "Bu büyük şahsiyetlerden her zaman örnek alınmış bir Mimarsinan, bugün mimarların ilham kaynağı olmuş, günümüzde önemi gittikçe artan hoşgörü kültürü Mevlana'dan alınmıştır. Yeni nesil de ışık aldıkları Türk büyükleri ile geleceğin örnek şahsiyetleri olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra sahneyi alan öğrenciler, Alpaslan'dan Mimarsinan'a kadar birçok büyük şahsiyetin hayatından kesitler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?