5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tekden Koleji'nden 'Çanakkale gecesi'

Kayseri'de Tekden Koleji tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle 'Çanakkale gecesi' düzenlendi.

İl Özel İdare salonunda gerçekleştirilen şehitleri anma gecesine vali yardımcılarından Mehmet Polat ve Ali Mantı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Eroğlu, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin İşlek, eski Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mete Kurt, Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ve veliler katıldı.

Resim Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Resim Sergisi'nin gezilmesinin ardından bir konuşma yapan okul müdürü Nuri Özkan, “Çanakkale imanın, fedakarlığın ve değerlerimizin sembolüdür. Bizler çocuklarımıza geçmişteki değerlerimizi aşılamak, onlara bu vatanın kolay kazanılmadığını, emek ve yürek istediğini öğretmek istiyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Ali Mantı ise, böyle bir gece düzenlenmesinde emeğini esirgemeyen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ve okul yöneticilerine teşekkür etti.Yapılan konuşmaların ardından gece, Tekden Anaokulu öğrencisi Taha Emre Ersu'nun İstiklal Marşı'nı okuması, 4 ve 5. öğrenme merkezi öğrencilerinin “Çanakkale Oratoryosu”nu sergilemesi ve Çanakkale'ye yazılan şehit mektubunun okunması ile devam etti.

Gecede bir konuşma yapan Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekten de, bu gecenin anma gecesi olmadığını, bir şükran gecesi olduğunu belirterek, Çanakkale Savaşı'ndan kısa hikayeler anlattı. Tekden, “Çocuklarımızı vatanına, bayrağına sahip çıkan gençler olarak yetiştirmek bizim görevimizdir. Geleceğimizin emanetçilerine dua edelim” dedi.

Gece, 'Tekden Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 10:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?