5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tekden Koleji'nden İsrail'e protesto

Kayseri Tekden Koleji öğrencileri, Filistin'de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmayarak, pankartlar eşliğinden sloganlar atarak İsrail'i protesto etti.

Tekden Koleji Hayal Bahçesi'nde gerçekleştirilen protesto gösterisinde konuşan öğrenci meclis başkanı Kaan Berk Karasungur, İsrail'in yapmış olduğu hain saldırıları kınadıklarını ve insanlığa yakıştırmadıklarını söyledi. Karasungur, İsrail mallarını kullanmayarak tepkilerini gösterdiklerini belirtti.

Karasungur'un konuşması, salonda bulunan öğrencilerin attığı sloganlarla sık sık kesilirken, “Filistinli çocuklar ölmesin” yazılı pankart ise dikkat çekti. Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ise, İsrail tarafından yapılanların bir insanlık suçu ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Filistinli Halit Ataallah'da, öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Filistinli çocuklardan sizlere mesaj getirdim” diyen Halit Ataallah, öğrencilere özgürlüğün kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar ise İHH yetkililerine verilmek üzüre okul aile birliğine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?