5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tekden Koleji'nden yemekli kutlama

Kayseri Özel Tekden Koleji tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anaokulları ile kreşlerin müdür ve öğretmenlerine yemek verildi.

Tekden Koleji Hayal Bahçesi'nde düzenlenen programda konuşan Tekden Koleji Okul Müdürü Nuri Özkan, Türk-İslam kültüründe kadına verilen değerden bahsetti. Milli mücadele döneminde kadınların etkin bir görev aldığını da hatırlatan Özkan, “Amacımız, Kayseri'deki kreş ve anaokullarını bir araya getirmekti. Ne kadar farklı kurumlar olursa da kardeş okullarız. Her an birbirimize destek olacağız” dedi.

Verilen yemeğin ardından Tekden Koleji Fatih Sultan Mehmet Gösteri Merkezi'ne geçen davetlilere, Bölüm Başkanı Hüseyin Akar tarafından okul öncesi alternatif eğitim sistemlerinden olan 'Montessöri Eğitimi Sistemi' hakkında bilgiler verdi. Akar, montessöri eğitiminde materyallere de değinerek, çocukların yaparak ve yaşayarak öğrendiklerini, öğretmenin çalışmalarda sadece gözlemci olması gerektiğini kaydetti.

Akar, bu eğitim modeli ile öğrencilerin farklı yaş grupları ile aynı sınıfta beraber olmalarından dolayı sosyalleşmeye başladığını vurguladı.Yapılan sunumun ardından Tekden Koleji birimlerini gezen anaokulu öğretmenleri, Tekden Koleji eğitim sistemi hakkında bilgilendirildi.

Okul Müdürü Nuri Özkan, Müdür Yardımcısı Gülay Eraslan ve Bölüm Başkanı Hüseyin Akar'ın gül vererek uğurladığı misafirler, memnuniyetlerini dile getirerek okuldan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?