5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tekden'de şiir gibi konferans

Türkiye'nin edebiyat alanında önemli isimlerinden İktisat Profesörü ünlü şair Nurrulah Genç ve yazar Dr. Senai Demirci, Tekden Hastanesi'nde konferans verdi.

Prof. Dr. Nurullah Genç , Türk kültür değerlerinden bahsederek, “Birûni” örneğini verdi. Genç, “Birûni, 1974 yılında Unecco'nun dergisinin Haziran ayında 'Asrın dahisi' olarak kabul ediliyor. Birûni'nin asrın en büyük dehası olarak kabul edilmesinin sebebi Birûni'yi anlamakta zorlanmalarıdır” dedi.

Konuşmasının ardından Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden Prof. Dr. Nurullah Genç'e günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.

Ardından kürsüye gelen Senai Demirci, Kuran-ı Kerim'den bahsederek, “Kur'an-ı Kerim'in kelime anlamı 'okunan' demek. Kur'an'ı okuduğumuzda ve 'ne' dediğini anlamak istediğimizde, Kur'an-ı Kerim okunan olmaktan bir adım daha öteye gider ve 'beyan olur'. Bir de ne demek istediğini anlamaya çalışırsak, kendimizi ona göre şekillendirirsek, işte o zaman Kur'an 'insan' olur” diye konuştu.

Programın sonunda söz alan Kemal Tekden, “Senai Demirci'nin Esmaül Hüsna çalışmaları tanışmamıza vesile olmuştur. Bir Müslüman her şeyden evvel Allah'ı tanımalı. Bu da en güzel Esmaül Hüsnalarla olur. Bu konuda en büyük hizmeti Senai bey yaptı. Yazdığı kitaplar ve yaptığı hizmetlerle bizlere yol gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?