3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Tekir Göleti soğuktan dondu

Kayseri'de, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bulunan Tekir Göleti, aşırı soğuk hava nedeniyle dondu.

Erciyes Dağı eteklerinde 2210 metre rakımda bulunan ve dağdan eriyen kar sularıyla beslenen Tekir Göleti, aşırı soğuk hava nedeniyle dondu.

Gece eksi 12 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle yüzeyinde yaklaşık 20 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan Tekir Göleti'nin ilk kez bu kadar erken zamanda donduğu öğrenildi. MHP Kurultayı'nın yapıldığı Tekir Yaylası'nda bulunan ve ismini yayladan alan göletin buzla kaplı yüzeyinde vatandaşlar kartopu oynayarak yürüyüş yapıyor.

Tekir Göleti yakınında bulunan otel işletmecileri ise, donan göletin kendileri ve müşterileri için farklı bir ortam oluşturduğunu söyledi. Bir otelde restoran müdürü olarak çalışan Tarık Elbüstan, "Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak yapmak için yeterli kar olmaması nedeniyle donan gölet farklı bir ortam oluşturdu. Müşterilerimiz otel dışına çıktıkları zaman, bu göl üzerinde yürüyüş yaparak kar ve buzun zevkini çıkarıyor. Biz de onların bu göl sefasına barbekü partisi ve meşale gösterileri ile renk katıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?