4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Telefon sapıkları tarihe karışıyor

Aileleri rahatsız eden telefon sapıkları nedeniyle, Türk Telekom ve Cumhuriyet Savcılığı’na, her yıl çok sayıda gelen şikayetler, CLIP sistemiyle son buluyor.

Bir yıl içerisinde şehir merkezinde bütün abonelerin CLIP sistemine geçmesinden sonra karşıdan numarayı gösteren telefon satışları arttı. Türk Telekom’a gelen şikayetler de büyük oranda azaldı.

Kayseri’de, günümüzün en çok kullanılan iletişim araçlarından birisi olan telefon abonesi sayısı 315 bini buldu. Telefon kullanımıyla birlikte sayıları artan ve aileleri rahatsız eden telefon sapıklarının önüne de CLIP sistemi geçti.

Kayseri şehir merkezinde bütün abonelerin faydalandığı CLIP sisteminin devreye girmesinden sonra, Türk Telekom ve Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan ’Telefonla çok sık rahatsız ediliyorum’ şikayetleri büyük oranda azaldı. Telefon sapıklarının önüne geçen CLIP sistemiyle birlikte, aboneler numarayı gösteren telefonlardan almaya başladı. Bu telefonlar 18 ila 50 milyon lira arasında satışa sunuluyor.

CLIP sistemiyle, arayan numaranın karşı tarafta gözükmesi, telefon sapıklarının, numarasının ve kim olduğunun hemen belirleneceği endişesiyle azalmasını sağladı. Şehir merkezindeki bu uygulamaların, yakın zamanda köy ve ilçelerde de yapılacağı bildirildi.

Türk Telekom yetkilileri, CLIP sistemine geçmeden önce şehir merkezinde telefonla rahatsız edildiği yönünde şikayetlerde bulunan abonelerin, hem kendilerine hem de Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdiklerini belirtti. CLIP sistemine geçildikten sonra bu tür dilekçelerde büyük oranda azalma yaşandığı öğrenildi.

Türk Telekom’un CLIP hizmeti vermeye başlamasından sonra numarayı gösteren telefon makineleri satışında artış olduğunu ifade eden Özkale Elektronik Ticaret ve Pazarlama Sahibi Hilmi Yurdakul, "Daha önce şehir merkezindeki santraller uyumlu olmadığı için bu tür telefonlara talep yoktu. Türk Telekom’un santrallerdeki CLIP sistemini devreye sokmasıyla birlikte vatandaş, telefon sapıklarına karşı bu tür telefonları tercih ediyor. Bu telefon makineleriyle arayan 100 numara kayıt ediliyor. Evde olmadığı zamanlarda kendisini kimin aradığını merak eden vatandaşların da bu telefon makineleri ilk tercihi oluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 18:33:21
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?