4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

TEMA'dan 1 yılda 1 milyon fidan

Kayseri Erezyonla Mücadele Vakfı (KAYEMA) Yönetim Kurulu tarafından planlanan proje kapsamında, Kayseri’ye 1 yılda 1 milyon fidan dikme kampanyası başlatacak.

Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; KAYEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uçmaz, İş ve İşçi Bulma Kurumu İl Müdürü Rıfat Çetinkan, Çevre Orman İl Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Zafer Atilla ve KAYEMA Vakfı Proje Koordinatörü Sacit Şenhoca katıldı.

Toplantıda konuşan KAYEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uçmaz, Kayseri’de 1 yılda bir milyon fidan dikme kampanyası başlatacağını söyledi. Başkan Uçmaz, "Dünyanın ormanlık alan ortalaması yüzde 30, Türkiye’nin ortalaması yüzde 26, buna karşılık Kayseri’nin alanı ise sadece yüzde 6.5’tur. Bu alanların büyük bir bölümü de bozuk ormanlardan oluşmaktadır. Önlem alınmazsa yakın gelecekte kuraklık ve çölleşme sonucunda dünya, yaşanamaz hale gelecektir. Uzaydan çekilen dünya çölleşme haritalarında, Türkiye özellikle de İç Anadolu Bölgesi, hızla çölleşen, kuraklaşan bölgeler arasında yer almaktadır. Her ilimizi, ülkemizi bu yakın afetten korumak, hem de ’kıyamet koparken bile fidan dikiniz’ hadis-i şerifinin muhatabı olmak için bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyaya tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 17:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?