5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Temizlik çalışmaları sürüyor

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçenin yerleşim olarak çok büyüdüğünü ve buna paralel olarak da çöp toplama ve çevre temizliği gibi çalışmalarında hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, 29 Mart 2009 tarihinden itibaren Turan, Gesi, Büyükbürüngüz, Mimarsinan, Gürpınar, Hisarcık ve Kıranardı yerleşim alanlarında günlük evsel atıkların düzenli olarak alındığını belirtti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, "7 ayrı yerleşim alanında daha önceki yönetimler her biri ayrı ayrı olmak üzere çöp toplama merkezleri oluşturmuşlar. Bu açık alan çöp toplama merkezleri her türlü hastalığa açık ve çevre açısından da son derece tehlikeli bir çalışma. Biz Melikgazi Belediyesi olarak ilk etapta bu çöp toplama merkezlerini kaldırarak, buraları park ve bahçe olarak kazındırmak istedik. Bu amaç ile biriken çöpleri alarak çöp toplama merkezine taşıdık. Hisarcık ve Kıranardı bölgesinde bu çalışma tamamlandı" dedi.

Çöplerden temizlenen bu alanlarda ilaçlama çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarında da çöplerin düzenli toplanıldığını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, çöp kutularına, konteynırlarına veya çöp biriktirilen yerlere inşaat malzemesi ve moloz gibi atıkların atılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?