1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Terminal işletmesinde mutlu son

Yapımı tamamlanmak üzere olan Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir süredir işletmeci firma ile Kayseri firmaları arasında yaşanan sıkıntı, Kayseri firmalarının işletmeye ortak olmasıyla giderildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin makamında biraya gelen BİOAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile Kayseri firmaları temsilcileri İpet Turizm sahibi Derviş Binboğa, Süha Turizm sahibi Süleyman Hamurcu, Kent Turizm sahibi Fehmi Aslan, İnci Turizm sahibi Adnan Özer ve Kayseri Metro Turizm sahibi Garip Altemel ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gelinen noktayı değerlendirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir kez daha büyüklüğünü gösterdi' diyerek sözlerine başlayan İpek Turizm'in sahibi Derviş Binboğa, huzur şehri Kayseri'nin huzurunu bozacak bir gelişmenin önüne geçildiğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın devreye girmesi ve çok iyi bir yaklaşım göstermesi sonucu, işletmeci firma ile Kayseri firmaları arasındaki sorun giderilmiş oldu. Huzur şehri diye övündüğümüz Kayseri'nin huzurunu bozacak bir durum yaşanılmamış oldu. Hem Başkan Özhaseki'ye hem de BİOAŞ yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Kent Turizm'in sahibi Fehmi Aslan ve Süha Turizm'in sahibi Süleyman Hamurcu’da yaptıkları kısa konuşmalarda gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirterek gösterilen yaklaşımdan dolayı Başkan Özhaseki'ye ve BİOAŞ'a teşekkür ettiler.

"KALİTELİ TERMİNAL, KALİTE İLE İŞLETİLECEK"

BİOAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’de Kayseri için önemli bir adım atıldığını ifade ederek, "BİOAŞ, irili ufaklı 200 otobüs firmasının ortağı olduğu çok büyük bir şirket. Bu şirket olarak, Kayseri'de yapımı tamamlanan bu mükemmel terminalin işletmesine talip olduk ve kazandık. İhaleye aslında Kayseri firmaları ile ortak girmek istemiştik ancak o zaman bu mümkün olmadı. Yaşanan bir takım sıkıntıların ardında gelinen noktada, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmesine bu beş firma ile ortak olduk. Yani Kayseri firmaları bir çatı altında toplanmış oldu. Kayseri Terminali, yüzde 50 BİOAŞ, yüzde 50 beş Kayseri firmasının ortaklığında işletilecek" diye konuştu.

"DENETİM BİZDE, KALİTELİ HİZMET İSTİYORUZ"

Basın toplantısında son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yeni Terminal binasının 3 yıllık gelişimini özetleyerek, "3 yıl kadar önce, mevcut terminal binasının Kayseri'ye yakışmadığını söyleyerek yeni bir terminal binasının yapılmasına karar verdik. Gerek yerinin belirlenmesinde gerekse binanın kullanım şeklinden içindeki fonksiyonlara kadar birçok konuda Kayseri'deki otobüs işletme firmaları ile görüş alış verişinde bulunduk. Burasının işletilmesi hususunda da en başından beri özel sektörden yana olduk. Sadece burada değil bize ait birçok tesis ve binada bu anlayışın hakim olmasından yanayız. İşletmecilik yaparak esnafla rekabet etmek gibi bir düşüncemiz yok. İşletme işini ihaleye çıkarttık ve BİOAŞ, yeni terminali işletmeye hak kazandı. Bundan sonra bazı sıkıntılar yaşandı. Ancak gelinen noktada Kayseri firmaları ile işletmeci firma arasındaki sorunu çözdük. Beş Kayseri firması, yüzde 50 oranında hisse ile işletmeciliğe ortak oldu. Havaalanı binasından bile güzel olan bu mükemmel tesisin aynı mükemmellikte işletilmesini istiyoruz. Eski alışkanlıkların eski terminalde kalmasını ve Kayseri'ye yakışır bir hizmet sunulmasını bekliyoruz. Binanın mülkiyeti bizim olduğu gibi denetim hakkı da bizde. Bu konuda azami derecede hassasiyet göstereceğiz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?