5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Teröre karşı açlık grevi

KAYSERİLİ ESNAFIN AÇLIK GREVİ 12. SAATİNE GİRDİ

Kayserili esnafın açlık grevi 12. saatine girdi. Artık şehit haberi duymak istemediğini söyleyen Kayserili esnaf Hasan Yıldırım, PKK olaylarının son bulması için Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi gerektiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın bir kısım üyelerinin dağdan inişiyle birlikte devletin yardım yaptığını ileri süren Yıldırım, kendine ait işyerinin ruhsatını yırtıp, açlık grevine başladı.

Bozantı Caddesi'nde market çalıştıran 40 yaşındaki 3 çocuk babası Hasan Yıldırım, son dönemlerde ülkede yaşanan gelişmeleri protesto etti. "PKK, daha ne kadar askerimizi şehit edecek" diyen Yıldırım, dağdan inen PKK terör örgütü üyelerine yardım edildiğini iddia etti.

Yıldırım, "Devletimize son derece saygım var ancak dağdan indirilenlere yardım yapılması beni son derecede huzursuz ediyor. Dağdan inenlere her türlü konuda yardım ediliyor. Bizde mi dağa çıkmalıydık ? Bizimde borcumuz var. Ne yapmalıyız ?. Çalıştırdığım marketimin bütün evraklarını yırtıyorum ve açlık grevine gidiyorum. Devlet bana da yardım etsin. Bizde bu vatanın evladı değilmiyiz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda dün saat 12:00'da açlık grevine başlayan Yıldırım, eylemini sürdürüyor. Yıldırım'ı ikna etmeyen çalışan emniyet amirleri ve polis memurları başta olmak üzere psikoloğun çabaları sonuçsuz kaldı.

"Ölene kadar bu eylemimi sürdüreceğim" diyen Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın idam edilmesiyle ülkede yaşanan olayların tekrarı olmayacağını düşündüğünü belirtti.

KAYSERİLİ ESNAFIN AÇLIK GREVİ 12. SAATİNE GİRDİ
KAYSERİLİ ESNAFIN AÇLIK GREVİ 12. SAATİNE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 01:24:02
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 10:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?