2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Teröre lanet yağdı

Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinden sonra Kayseri'nin Talas İlçesi'nde ve şehir merkezinde on binlerce vatandaş sokaklara döküldü.

Teröre karşı tek yürek olan Kayserili vatandaşlar İl Jandarma Komutanlığı önünde "Hepimiz askeriz, silah isteriz" şeklinde slogan attı. Kayseri'nin Talas İlçesi Anayurt mevkiinde saat 21.00 sıralarında 50 kişilik vatandaş grubunun terör karşıtı slogan atmasıyla başlayan yürüyüş, geceye doğru on binlere ulaştı. On binlerce vatandaşın katıldığı teröre lanet yürüyüşünde çeşitli sloganlar atılırken, binlerce Türk bayrağı da ellerde taşındı.

"Askere uzanan eller kırılsın", "Hepimiz askeriz, silah isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak gece karanlığında yürüyen on binlerce vatandaş, çoğu zaman ise tekbir getirerek dualar etti. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı önüne gelen binlerce kişilik kalabalık, burada atılan sloganların ardından İstiklal Marşı okudu. Jandarma önündeki kalabalığı takip eden araçlar ise korna çalarak tekrar Talas ilçe merkezine dönüş yaptı. Talas İlçesi'nde konvoy yapan araçlara ise bir çok vatandaş evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek destek verdi. Bu sırada konvoy yapan vatandaşlara da yaklaşık biner kişilik bir kaç grup değişik yerlerde yaya olarak destek verdi. Yürüyüş ve konvoylar gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 10:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?