5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

TEV 42. yaşını kutluyor

Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) 42. ve TEV Kayseri Şubesi'nin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Hilton Otel'de düzenlenen geceye TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV Kayseri Şube Başkanı Akın Bayrak ve çok sayıda müteşebbis ile davetliler katıldı. Gecede açılış konuşmasını yapan TEV Şube Başkanı Akın Bayrak, TEV'in misyonunu önemli bulduklarını belirterek, bu misyon gereği başarılı, fakat maddi imkanı olmayan öğrencilere gerekli imkanı sağlamakla yükümlü olduklarını ifade etti.

TEV'in amacı bilgi satın alan değil, bilgi üreten, bilgi satan öğrenciler yetiştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu hatırlatarak, "TEV Kayseri'de bir yıl içinde önemli işler yaptı. Erciyes Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 95 öğrenciye burs imkanı sağlamıştır. Bunun yanında 52 meslek lisesi öğrencisi de burs aldı. Sadece lisans döneminde değil, yurt dışında master ve doktora yapacak olan başarılı öğrencilere burs imkanı sağlamaya devam edecektir" dedi.

TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ise TEV bursu ile okuduğunu hatırlatarak, burs ile önemli kuruluşlarda görev aldığını belirtti. TEV'e destek veren bütün müteşebbislere teşekkür eden Bozkurt, "TEV 42 yıl önce Vehbi Koç ve aralarında Kayserili hayırseverler tarafından başarılı gençlere imkan sağlamak amacıyla kuruldu. 1200 genci yurt dışına gönderdik. Bugün 170 bininci bursumuzu verdik. Başarılı öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?