3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Tevfik Köse Kayserispor'da

Kayserispor, geçen yıl Ankaraspor'da kiralık olarak forma giyen Bayer Leverkusenli forvet oyuncusu Tevfık Köse'yi 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağladı.

Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde düzenlenen ve Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile Asbaşkan Şaban Miraboğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninde 20 yaşındaki Tevfik Köse, kendisini 1 yıllığına Kayserisporlu yapan sözleşmeye imza attı.

Genel Menajer Süleyman Hurma, geçen yıl Ankaraspor'da kiralık olarak oynayan 20 yaşındaki Tevfik Köse'yi kadrolarına katmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Tevfik Köse'yi 1 yıllığına kiraladıklarını, sezon sonunda anlaşabildikleri takdirde futbolcuyu takıma dahil edeceklerini kaydetti.

19 Yaş Altı Milli Takımı oyuncusu da olan Tevfik Köse'yi geçen yıldan bu yana almaya çalıştıklarını dile getiren Hurma, "Tevfik Köse de Kayserispor'da oynamayı çok arzu etti. Türk futbolunun kendisinden beklentileri çok büyük. Tevfik Köse, hem Kayserispor'a hem Türk futboluna büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Yedek kaleci arayışlarının sürdüğünü, sezon başlayana kadar transfer çalışmalarını noktalandırmayacaklarını söyleyen Hurma, takıma uygun futbolcu buldukları sürece transfer çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Yaptıkları transferlerle geleceğe yatırım yaptıklarını ifade eden Hurma, "Bu sezon 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Avrupa'da ciddi hedeflerimiz var. UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı, ligde ve Türkiye Kupası'nda geçen yıl yakaladığımız başarıyı sürdürmek istiyoruz. Geçen 4 yıllık sürede Kayserispor, her alanda ileriye gitti. Yaptığımız transferlerle hem bugünümüze hem geleceğimize yatırım yapıyoruz" dedi.

Gazetecilerin Mehmet Topuz'un milli takım kampında sakatlanmasını hatırlatması üzerine Hurma, "Mehmet, her Türk genci gibi milli takımda oynamaktan büyük gurur duyacaktır. Bu nedenle Mehmet'in milli takım kampında sakatlanması ile ilgili imada bulunmayı bile kınıyoruz. Hiçbir futbolcumuzun milli takıma gitmemek için sakatlık bahanesi göstermesi mümkün değildir. Zaten Mehmet'in milli takım maçına yetişemeyeceğine milli takım yetkilileri karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Genç golcü Tevfik Köse ise, geçen yıl da Kayserispor'a gelmeyi istediğini, ancak bazı sorunlar nedeniyle bu amacına ulaşamadığını söyledi. Kayserispor'un büyük bir camia olduğunu ve her futbolcunun bu büyük camiaya gelmek istediğinin altını çizen Tevfik Köse, "Ben de Kayserispor'a gollerimle katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

Genç futbolcu, imza töreni sonrası Kayserispor bayrağıyla basın mensuplarına poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?