8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

TGB, Uğur Mumcu’yu andı

TGB, UĞUR MUMCU’YU ANDI

Türk Gençlik Birliği (TGB) Kayseri Şubesi, 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’yu anarak, basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapan TGB Kayseri Şubesi Başkanı Sinan Sungur, 18 yıl önce öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’yu anarak, öldürenleri kınadıklarını belirtti. Yaptığı açıklamada Sungur, “Onu ve tüm devrim şehitlerini Türk gençliği olarak karalar bağlayarak, ağlayarak, çaresizlik içerisinde değil, onun ve diğerlerinin uğurlarında öldükleri tam bağımsız Atatürk cumhuriyetini savunarak anıyoruz. Onlar Atatürk gençliğinin tam bağımsız mücadelesini yaşıyor. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum Uğur Mumcu’nun, Ahmet Taner Kışlalı’nın Muammer Aksoy’un, Gaffar Okkan’ın ve diğer devrim şehitlerinin neden öldürüldüğünü gün ışığı gibi ortaya çıkartıyor. Ülkemizin parçalanmanın eşiğine geldiği, cumhuriyetin yıkıldığı bir durumda, ülkeyi yolsuzlukların sardığı bir ortamda namuslu vatansever aydınlarımızın neden öldürüldüğünü bizler çok iyi görüyoruz. Onlar Türkiye sevdalısıydı, onlar devrimciydi, onlar Atatürkçü’ydü. Bunun için şehit edildiler” dedi.

Sungur, Uğur Mumcu’nun fikirlerini ve uğruna öldükleri mücadeleyi yaşadıklarını ifade ederek, öldürenleri kınadıklarını belirtti.

Basın açıklaması, TGB üyelerinin sloganlarının ardından son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:19:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 19:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?