4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

THK'dan model uçak eğitimi

Türk Hava Kurumu (THK) Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, kurum olarak Kayseri gençliğine sahip çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Gençlerin meslek sahibi olmaları için havacılığı geliştirmek ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Şube binasında bir açıklama yapan Erhan Eğilmez, THK'nın görevinin sadece deri ve bağış toplamak olmadığını söyledi. Toplanılan yardımların sosyal etkinlikteki kurumlarla paylaşıldığını ve bu sayede halka hizmet götürüldüğünü ifade eden Eğilmez, ''Mayıs 2008 ayında Talas Belediyesi ile ücretsiz yamaç paraşütü kursu verilemesinin ardından Yamaç Paraşütü Şampiyonası yapılmıştır. Yine Talas Belediyesi ile THK işbirliğinde 16-22 Ağustos tarihleri arasında yamaç paraşütü mesafe yarışması yapılacaktır. Bu yaz sezonu boyunca 13 yaş üzeri 66 kursiyere ücretsiz olarak verilen kurs sonrası yaptıkları uçaklar hediye edilmiştir. Kursumuz halen devam ediyor ve öğrencilerimiz burada model uçak yapıyorlar. Bu yıl için 6 okulda havacılık kulübü kurulması ve değişik kurslarla bu kulüplerimize destek sağlamayı amaçlıyoruz'' dedi.

THK olarak Kayseri gençliğine sahip çıkmayı hedeflediklerini belirten Eğilmez, ayrıca gençlerin meslek sahibi olmalarını ve havacılığı geliştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Deri ve zekat bağışlarından THK'nın payına düşen gelirle yangın uçağı alımına katkı sağlayacaklarını ifade eden Eğilmez, Kayseri'de havacılığın gelişmesi için çalıştıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 12:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?