5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

THK'nın yelken kanat kursu bitti

Türk Hava Kurumu (THK) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen yelken kanat kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler ilk uçuşlarını yaptı.

THK Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen yelken kanat kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler Kocasinan ilçesine bağlı, Akçatepe Mahallesi yakınında bulunan tepeden ilk uçuşlarını yaptı.

Burada konuşan THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, 15 kişinin başvurduğu kursu 13 kişinin başarı ile tamamladığını ve ilk uçuşlarını yaptıklarını söyledi. Eğilmez ayrıca Ağustos ayı içerisinde model uçak kursunu açacaklarını sözlerine ekledi.

20 günden bu yana kursiyerlere pratik eğitimler verdiklerini belirten yelken kanat öğretmeni Tayfun Karataş ise, bu gün ilk defa yüksekten uçuş yapacaklarını kaydetti. Yelken kanatın basit yapısı olan sportif bir hava aracı olduğunu ifade eden Karataş, "Rüzgarı arkanıza alarak tamamen vücudunuzu kullanarak uçup daha sonra iniş yapıyorsunuz. Eğitim uçuşları için Akçatepe mahallesinde bulunan tepeler uygun. Kayseri'de yerel yönetimler her konuda bu spora yardımcı oluyorlar. Kayseri'de ilgide gayet güzel. Kursumuza 15 kişi ile başladık, 13 kişi tamamladı. Yelken kanat sporu emniyet tedbirlerini alırsanız trafikte araba kullanmaktan daha güvenlidir. Havada her şey, kontrol sizin elinizde. Havacılıkta kazalara bakacak olursak, yüzde 70 pilotaj hatasından kaynaklanıyor. Yelken kanat trafikte araba kullanmaktan daha kolay" dedi

20 günlük teori eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler, pratik yapmak için yelken kanatla kendilerini yamaçtan aşağıya bıraktı. Kısa süreli havada kalan kursiyerler uçmanın zevkini yaşadı. Kursiyerler rüzgarın doğru yönden esmesini beklerken, güneşten korunmak için yelken kanatın altına girdi. Tepenin diğer yamacında ise yamaç paraşütçüleri uçuşlarını gerçekleştirdi.

Yelken kanat öğretmen ve öğrencileri, uçuş sonunda piknik yapmayı ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?