4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ticaret Borsası törenle açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Borsası'nın açılışını yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Ticaret Borsası'nın bin 200 üyesi, 19 meclis üyesi ve 5 kişilik yönetim kurulu ile büyük bir kurum olduğunu söyledi. Ünlü, "Yıllık işlem hacmi 588 milyon YTL'dir. Borsamızın kotasında 60 ürün işlem görmektedir, 60 ürünün tescilini yapmaktayız" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ünlü'nün konuşmasının ardından kürsüye çıkan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Anadolu'nun parlayan yıldızı Kayseri'ye yakışır bir borsanın açılışını yapacaklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Kayseri'nin rakamlarına baktığımız zaman 'Bugün Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan kaç şehir var?' derseniz, 10 tane çıkar. Bunlardan biri de Kayseri'dir. Kayseri'yi farklı kılan sadece ihracatı değil biliyorsunuz. Kayseri'yi farklı kılan en önemli özellik; ticaret, ihracat ve sanayiciliğin yanında hayır sahibi olmasıdır. Kayseri'de kazanç yarışıyla hayır yarışı, at başı gitmektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, konuşmaların ardından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile birlikte Kayseri Ticaret Borsa'sının yeni binasının açılışını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 17:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?