3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

TİM Başkanı Büyükekşi Kayseri'de

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dünyadaki küresel krizin bir şekilde Türkiye'yi de etkileyeceğini belirterek, "Kriz bir şekilde bitecek ancak ihracatçılarımız önlem almalıdır" dedi.

GESİAD Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen, "Küresel Kriz ve Çıkış Yolları" konulu programa katılmak için Kayseri'ye gelen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mevlüt Bilici, Büyükekşi'yi misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Kayseri'ye gelmeniz bizim ihracatçılarımıza moral olacaktır" dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi ise, 2001 yılında Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 3 ilin olduğunu, ancak günümüzde bu şehir sayısının 10'a çıktığını söyledi. Kayseri'nin bu şehirler arasında yerini aldığını ve ihracatın lokomotifi olduğunu sözlerine ekleyen Büyükekşi, "Dünyadaki küresel kriz bir şekilde ülkemizi etkileyecek. Bu etki az veya çok olur ama yine de etkileyecek. Sanayicilerimiz bilmelidir ki, her inişin bir çıkışı vardır. Kriz bir şekilde bitecek ancak ihracatçılarımız önlem almalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 19:46:39
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 19:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?