5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

TIR şoförü Romanya'da kayboldu

Avrupa ülkelerinde 35 yıldır TIR şoförlüğü yapan 60 yaşındaki 3 çocuk babası Burhanettin Parlak'tan haber alınamıyor. Polonya'ya gitmek üzere 2 Aralıkta Kayseri'den ayrılan Parlak, en son 4 Aralıkta Romanya'da görüldü.

Kayıp TIR şoförünün oğlu Mustafa Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır aynı uluslararası nakliyat firmasında çalışan babasından 4 Aralık Cumartesi gününden bu yana haber alamadıklarını söyledi.

En son Romanya'nın İlia kasabasında Yücel Restoran'da görülen babasının ''Balık tutmaya gidiyorum'' dedikten sonra ortadan kaybolduğunu bildiren Parlak, şunları söyledi:

''Babam aralarında İngiltere, Almanya, Romanya, Macaristan, İtalya, Fransa ve Danimarka'nın yer aldığı Avrupa ülkelerinde 35 yıldır TIR şoförlüğü yapıyor. Son derece tecrübelidir. 2 Aralık Çarşamba günü Kayseri'de 15 yıldır çalıştığı Transtur firmasından yükünü alarak, 38 VK 082 plakalı aracıyla Polonya'ya gitmek üzere yola çıktı. 4 Aralık Cuma günü annemi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan arayarak, yurt dışında kullandığı telefonunu aktif hale getirdiğini söyledi.''

Babasının çalıştığı Transtur Uluslararası Nakliyat firmasından 8 Aralık Salı günü gelen telefonda babalarından haber alıp alamadıklarının sorulduğunu bildiren Parlak, ''Bunu duyunca biz şaşırdık. Babam bizi de aramamıştı. Telaşlandık ama belki telefonun şarjı bitmiştir diyerek arayacağı umudunu taşıdık'' diye konuştu.

Firmayla 9 Aralık Çarşamba günü yaptığı görüşmede, TIR'ın Romanya'nın Deva kentine bağlı İlia kasabası Çukurpark TIR parkında bulunduğunu öğrendiklerini belirten Parlak, babasının, yemek yediği restoranda bulunanlara nehirden balık tutmaya gideceğini söyledikten sonra ortadan kaybolduğunu kaydetti.

TIR parkında bırakılan araçta polis gözetiminde yapılan aramada, babasına ait kimlik, telefon, pasaport, ehliyet, cüzdan ve paraların bulunduğunu bildiren Parlak, aracın pasaport polisi tarafından teslim alındığını söyledi.

''Babamın ne ölüsünü ne de dirisine ulaşamadık. Aramızda husumet olan hiç kimse de yok. Ne yapacağımızı şaşırdık, annem ve kardeşlerim perişan durumdayız'' diyen Parlak, babasını bulmak için Romanya'ya gideceğini söyledi.

Vize aldığını ve bir kaç gün içinde işlemlerin tamamlanmasıyla Türkiye'den ayrılarak Romanya'ya gideceğini ifade eden Parlak, hastanelerde, karakollarda ve balık tutacağını söylediği nehirde yapılan aramalardan da bir sonuç çıkmadığını kaydetti.

-FİRMADAN SINIR KAPILARINDA AFİŞLİ ARAMA-

Transtur Uluslararası Nakliyat Firması Sahibi Celal Turgut da 15 yıldır kendileriyle çalışan Burhanettin Parlak'ın kaybından dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti.

Romanya'daki adli makamlara durumun bildirildiğini anlatan Turgut, nehirdeki 7-8 kilometrelik alanda botlarla yapılan arama çalışmasından sonuç çıkmadığını kaydetti.

Romanya'da insan kaçırma olaylarının çok olduğuna dikkati çeken Turgut, ''Romanya'daki tüm emniyet yetkilileri ve Dış İşleri Bakanlığı devreye girdi. Nehirdeki arama-kurtarma çalışmasından da sonuç alınamadı. Ortada bir ceset de yok kayıp var. Nehire düştüğünü de gören yok. Firma olarak Kapıkule Sınır Kapısı'ndan itibaren tüm güzergahlara, kaybolan personelimizin fotoğraflarını asacağız. Şu ana kadar 34 yıllık bir firmayız başımıza böyle bir olay gelmemişti'' diye konuştu.

Turgut, olaydan Dış İşleri Bakanlığı ve emniyet birimlerinin haberdar edildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.
 

AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?