5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tiyatro Festivali 11 Mayıs'ta

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Liselerarası Tiyatro Festivali'nin 4'üncüsünün 11-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Liselerarası Tiyatro Festivali 11 Mayıs 2009 Pazartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacağı kaydedildi. Açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, festivali düzenlemekteki amaçlarının gençleri yarıştırmaktan öte, onlara tiyatro ve sanat sevgisi aşılamak olduğunu söyledi.

Kayseri'nin ticaret, sanayi ve şehircilik alanında haklı bir gurur taşıdığını ifade den Yalçın, Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her zaman yanında olduklarını ve çok çeşitli alanlarda sanatsal etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Kayseri'nin elde ettiği haklı gurura kültür sanat alanında da ulaşması için yoğun bir gayret içindeyiz. Son dört yılda tiyatro gösterilerinden, konserlere, panel ve seminerlerden şiir dinletilerine kadar yüzlerce etkinlik gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak tiyatro sanatının yaşatılması ve gençlere sevdirilmesi için büyük çaba içindeyiz" dedi.

İlk festivalin 2006 yılında gerçekleştirildiğini kaydeden Yalçın, bugüne kadar 72 okulun bu festivallere katıldığını ve bin 500 öğrencinin sahne aldığı oyunları yaklaşık 50 bin seyircinin izlediğini ifade ederek, "Kayseri'deki okullarımızın yanı sıra Eskişehir, Aydın, Amasya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan okulların da katılımıyla bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz 'Liselerarası Tiyatro Festivali'ne tüm Kayseri halkını davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?