5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Tiyatro Festivali' devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hem gençleri sanat platformunda buluşturmak hem de şehrin kültür sanat hayatını canlandırmak amacıyla düzenlenen ve 6 farklı ilden liselerin katılımıyla ulusal boyut kazanan "4. Liselerarası Tiyatro Festivali" tüm hızıyla devam ediyor.

25 lisenin yer aldığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin oyun seçimi, teknik donanım ve tanıtım gibi konularda destek verip, provalar için şehir tiyatrosunu tahsis ettiği 4. Ulusal Liselerarası Tiyatro Festivali'nde bugüne kadar Eskişehir- Odunpazarı Atatürk Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kayseri Lisesi, Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi, Kahramanmaraş-Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi, Aydınlıkevler Lisesi, Kayseri Melikgazi Sağlık Meslek Lisesi, Mustafa Eraslan Lisesi, Amasya-Merkez Özel İpekyolu Lisesi, Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi, Melikgazi Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi, Arif Molu Anadolu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Kayseri Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Kadir Has Anadolu Lisesi, Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi, Fevzi Çakmak Lisesi öğrencileri sahne alarak oyunlarını başarıyla sergiledi.

Festival sonuna kadar yaklaşık 20 binden fazla kişinin izlemesinin beklendiği etkinliği değerlendiren vatandaşlar, bu festivalin genç neslin kendilerini yetiştirmeleri ve yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli olduğunu belirterek, "Belediyemize teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin önünü açtı, bizim de keyifli oyunlar izlememize vesile oldu. Burada tatlı bir rekabet yaşanıyor. Herkes heyecanla elinden gelen güzelliği sunmaya çalışıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştular.

Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 'Boyacı' adlı oyunu ile bu akşam saat 19.00 da sahneleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?