1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Tiyatro festivali ödülle bitti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 2. Liseler Arası Tiyatro Festivali gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu. 

Şehir Tiyatrosu'nda yapılan ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçer ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan'ın yanı sıra okul idarecileri ile oyunları sahneye koyan yönetmen ve oyuncular hazır bulundu. 

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçer, eğitimin sadece öğretimden ibaret olmadığını belirterek, "Elbetteki özgün eğitimde biz sınıflarımızda bir takım bilgileri veriyoruz. Çocuklarımızın gizli kalmış kabiliyetlerini onlara çok iyi rehber olan, onların o gizli meziyetlerini bize sahneleyip göstermelerine fırsat veren rehber öğretmenlerimizi kutluyorum. Yarınlarımıza ışık tutacak gençliğimizin her sahada bize rehber olacaklarına inanıyorum. Bu festivalde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, kültürel ve sanatsal anlamda çok büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, "Liseler Arası Tiyatro Festivali"nin ikincisini düzenledik. Kültür işlerinden sorumlu daire başkanlığımız çok uzun süren bir gayretin neticesinde Kayseri'de 2. Liseler Arası Tiyatro Festivali'ni gerçekleştirdi. Burada sahne alan öğrencelerimiz 20 bin kişi tarafından izlendi. 20 bin kişi tarafından izlenmek çok önemli bir olay. Tiyatro toplumun aynasıdır derler. Biz toplumun aynası olan bir konuyu gündeme getiriyoruz. Tiyatroyu hazırlayanlar, sahneye koyanlar, yardımcı olanlar kendi özgüvenlerini artırıcı her türlü yeteneği ortaya çıkarmış oluyorlar" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın konuşmalarında sonra ödül törenine geçildi. Festivalde ödül alan branşlar ise şu şekilde oluştu. Erkek Oyuncu, Yardımcı Erkek Oyuncu, Bayan Oyuncu, Yardımcı Bayan Oyuncu, Dekor, Kostüm, Müzik, Mesaj, Dans, Aksesuar, Seyirci İle İletişim, Sahne Disiplini ve Orijinal Oyun Metni Ödülü olmak üzere 13 dalda ödüller sahiplerini buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 15:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?