5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tiyatro Festivali sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Üvey Karım' adlı oyununun gösterimi ile başlayan ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ'un yanı sıra çok sayıda davetli, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanata destek olmayı en önemli görevlerden birisi saydığını belirten Başkan Vekili Altuntuğ, bu hassasiyetlerini sürdüreceklerini kaydetti. Altuntuğ, “Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevlerimizi en güzel şekilde yerine getirirken, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da önemli işler yapıyoruz. Bunu yapmayı da kendimiz için önemli bir görev olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra da yine kültürün ve sanatın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da, yakılan kıvılcımın meşaleye dönüştüğüne dikkat çekerek, "2006 yılında yaktığımız kıvılcım bugün artık meşale olarak karşımızda duruyor. Bu festivalin çok daha uzun yıllar süreceğine inanıyoruz. Bunu da size duyduğumuz güvene dayanarak söylüyoruz. Okullarımızın ilgisi, ortaya koydukları performans bizi bu konuda ümitli kılıyor" şeklinde konuştu.

TRT'nin tek kanal olduğu yıllarda 'Nokta ile Virgül'ün 'noktası' olarak tanıdığımız Abdullah Şahin de konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin diğer belediyelere örnek bir iş yaptığına vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediye Başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Belediyeciliği sadece yol yapmak, asfalt yapmak, su getirmek olarak algılamayıp sanata, tiyatroya destek olması gerçekten takdir edilecek bir anlayış. Kendilerini kutluyorum ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan ve tiyatro sanatçısı Abdullah Şahin tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 19:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?