5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tiyatro festivali uluslararası oluyor

TİYATRO FESTİVALİ ULUSLARARASI OLUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri sanat platformunda buluşturmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 'Liselerarası Tiyatro Festivali' uluslararası bir etkinliğe dönüşüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat atağının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkanı Mehmet Özhaseki, 4 yıldır düzenlenen tiyatro festivaline gösterilen ilginin kendilerini oldukça memnun ettiğini vurguladı.

Kayseri'de liselerin katılımı ile başlatılan festivalin, uluslar arası yapılmasının zamanının geldiğini işaret eden başkan Özhaseki," Festivalimizde geçen dört yıla bakıldığında sahnelenen oyunları 60 binden fazla kişinin izlediğini, 96 okulun katıldığını ve festivalde yaklaşık 2 bin gencin de oyuncu, ya da teknik ekip olarak görev yaptığını görüyoruz. Bunlar gerçekten önemli rakamlar. Liselerarası Tiyatro Festival'ine gösterilen ilgi ve festivale katılan okulların sahnelediği oyunların kalitesi bizi bu etkinliği uluslararası plartforma taşıma konusunda motive etti. İnşallah ülkemizin değişik şehirlerinden gelen gençleri misafir ettiğimiz festivalimizde, diğer ülkelerin tiyatro oyuncusu gençlerini de göreceğiz. Bu vesile ile gençler tiyatro gösterilerini sergilerken aynı zamanda farklı ülkelerin buluşmasına da şahit olacağız. Uygarlıkların beşiği olmuş, farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de, kültür ve sanat hayatının, geçmişten gelen birikime eşdeğerde olması için çaba sarfediyoruz. Kayseri'nin kültür ve sanat alanında da bir adım öne çıkmasında bu tür faaliyetlerin önemi çok büyüktür. Umuyorum ki gençlerimiz bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarken bizlere de onları, keyifle izleyip alkışlamak düşecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi 5. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılmak isteyen okullar, 11 Aralık 2009'a kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na başvuru yapabilecekleri belirtildi.

TİYATRO FESTİVALİ ULUSLARARASI OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 11:59:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 13:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?