5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tiyatro Festivali'nde geri sayım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hem gençleri sanat platformunda buluşturmak hem de şehrin kültür-sanat hayatına canlılık kazandırmak amacıyla bu yıl 4.'sünü düzenleyeceği 'Ulusal Liselerarası Tiyatro Festivali'nde geri sayım başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl ulusal platforma taşınan festivale bu yıl da Eskişehir, Aydın, Kocaeli, Amasya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan okullar davet edildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi 4. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılmak isteyen okulların ilk başvurularını yaptıkları ifade edilen açıklamada, “Ekipler, tiyatro oyunları ile ilgili son provalarını içeren CD'lerini 3 Nisan 2009 tarihine kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na teslim edecekler.

Oyunların son provalarını inceleyen komisyon, festivale katılmaya hak kazanan okulları belirleyecek. Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından oyun seçimi, teknik donanım, tanıtım gibi konularda destek verilirken, devlet tiyatroları sanatçıları da gerek oyunculara gerekse yönetmenlere sanatsal konularda eğitim verecek.

Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?