4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tiyatro Festivali'ne başvurular sürüyor

TİYATRO FESTİVALİNE BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştireceği Liselerarası Tiyatro Festivali'ne başvurular sürüyor.

Farklı ülkelerden de katılımın olacağı festivale bu yıl Ankara, Sakarya, Denizli, Elazığ, Adıyaman, Hatay ve Ordu'dan da çeşitli okullar davet edildi. Büyükşehir Belediyesi 5. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılmak isteyen okulların, 11 Aralık'a kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından oyun seçimi, teknik donanım, tanıtım, salon, dekor ve kostüm gibi konularda destek sağlanırken, Türkiye’de önde gelen tiyatro sanatçıları da gerek oyunculara gerekse yönetmenlere sanatsal konularda eğitim verecek.

Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekleri ifade edilen açıklamada, dört yıldır düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Liselerarası Tiyatro Festivali'nde sahnelenen oyunları 60 bin kişinin izlediği bildirildi. İki yılda toplam 96 okulun katıldığı festivalde, 2000'e yakın öğrenci de oyuncu ya da teknik ekip olarak görev yaptığı belirtildi.

TİYATRO FESTİVALİNE BAŞVURULAR SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 10:31:04
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 12:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?