7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Tiyatro festivaline büyük ilgi

TİYATRO FESTİVALİNE ULUSLAR ARASI İLGİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Festivali'ne Fransa, Almanya ve Kore'den de okulların davet edildiği ve 38 okulun katılacağı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, geçtiğimiz yıl Türkmenistan ve Kırgızistan'dan gelen okulların katılımıyla tiyatro festivalinin uluslar arası bir nitelik kazandığını söyledi. Durukan, tiyatro festivalinin uluslar arası niteliği ile alanında bir ilk olduğunun altını çizerek, “Festivalin altıncısını Sakarya, Gaziantep, Sivas, Bolu, Isparta, Kütahya ve Erzincan, yurt dışından ise Fransa, Almanya ve Kore'den okulların katılımı ile düzenleyeceğiz.

FESTİVALİ 80 BİN KİŞİ İZLEDİ

Festivalimize geçen 5 yıla dönüp baktığımızda, sahnelenen oyunların 80 bin den fazla kişinin izlediği, 120 okulun katıldığı festivalde yaklaşık 2 bin 500 genç oyuncu ve teknik ekip olarak görev yapacak. Uygarlıkların beşiği olmuş farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de kültür ve sanat hayatının geçmişten gelen birikime eş değerde olması için çaba sarf ediyoruz.

Kayseri'nin kültür ve sanat alanında da bir adım öne çıkmasında bu tür faaliyetlerin önemi çok büyüktür. Umuyorum ki gençlerimiz, bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarken, bizlere de onları keyifle izleyip alkışlamak düşecek” dedi.

TİYATRO FESTİVALİNE ULUSLAR ARASI İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 12:57:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 13:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?