4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Tiyatro Treni' Kayseri'de

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün işbirliğinde hayata geçirilen Tiyatro Treni Vagon Sahnesi Kayseri'de “'Düğün yada Davul” adlı oyun sergilendi.

Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün sergilediği, Haşmet Zeybek'in yazıp, yönetmenliğini Volkan Özgömeç'in yaptığı “Düğün yada Davul” isimli oyun, Kayserililer tarafından beğeniyle izlendi.

Oyunun yönetmeni Volkan Özgömeç, oyunu 5 erkek, 5 bayan olmak üzere 10 oyuncu ile oynadıklarını belirterek, “Bu vagon projesi dünya’da ilk defa yapılan projedir. Ankara'dan yola çıktık, bugün Kayseri'deyiz ve Sivas, Malatya, Elazığ, Muş, Tatvan'a kadar gideceğiz. Oyunumuzu sergileyeceğimiz yerler çoğunlukla garlar. Garlar insanların sevinçlerini ve hüzünlerini paylaştıkları yerlerdir. Bizde bu oyunumuz ile insanlarımızla sevinci, dostluğu, kardeşliği paylaşmaya geldik. Vagon Projesi 2009 yılında daha geniş kapsamlı olacak. Ankara veya İstanbul'dan başlayarak Avrupa'ya geçeceğiz. Buradaki ülkelerde tiyatro oyunları ile bize katılacaklar” dedi.

Gittikleri yerlerde büyük ilgi gördüklerini belirten Özgömeç, “Çünkü bu oyun bizi bize anlatan seyirlik bir oyun, bu oyunda izleyenler kendilerini bulacaklar. Oyunumuzun en önemli özelliği her yerde sergilenebilmesidir. Oyunumuzu geçen Ağustos ayı içerisinde hazırlayıp daha sonra vagon tiyatrosuna uyarladık. Oyunumuz, köy seyirlik tarzda yazılmış bir oyundur. Burada her şey seyircinin gözleri önünde oluyor. Tüm oyuncularımız, anne, çocuk, dede gibi her türlü role girebiliyorlar. Buradaki amaç, seyirciyi aldatmadan, seyirciye biz bu oyunda bu rolleri yapıyoruz demek. Köy gelenek ve göreneklerden bir kısmını da oyunumuzda yansıtıyoruz” dedi.

Vagon Tiyatrosu oyuncuları Gar önünde hazırlanan sahnelerine, “Şen ola düğün şen ola düğün” diyerek ve seyircilerin alkışları arasında geldiler. Birbirinden renkli karakterlerin canlandırıldığı oyunda seyirciler, farklı bir mekanda tiyatro izlemenin tadını çıkardılar.

Tiyatro Treni sırası ile 30 Mayıs Karaözü, 31 Mayıs Sivas, 2 Haziran Malatya, 3 Haziran Elazığ, 4 Haziran Muş, 5 Haziran Tatvan garlarına uğrayacak.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 10:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?