5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

TMO önünde kuyruk çilesi

Kayseri’nin Himmetdede Beldesi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Müdürlüğü buğday alımlarına başlarken ofis depolarının önünde çevre köylerden gelen buğday yüklü traktör ve kamyonlar uzun kuyruklar oluşturdu.


Hasat zamanın gelmesi ile ürünlerini Himmetdede Toprak Mahsülleri Ofisi Ajans Müdürlüğü’ne satmaya getiren çiftçiler, kamyonları ve traktörleriyle yaklaşık 1 kilometreye varan kuyruk oluşturdu.


4 gündür sıra beklediklerini ifade eden çiftçilerden Selahattin Sofularlı,”4 gündür sıra bekliyoruz. Sıranın uzaması üzerine TMO Bölge Müdürü’ne başvurduk. Sağolsun kendiside bize yardımcı oldu. Dört gündür burada bekliyoruz. Başka çaremiz yok. Analizden yarım saatte bir iş çıkmıyor. Uzun bir kuyruk oluştu. Siloların açılmasına rağmen alım geç oluyor” diye konuştu.
Çiftçi Zekeriya Deniz ise kuyruğun her geçen gün daha da uzadığını belirterek,” Burada iyice rezil rüsva olduk. Kuyruk mahalle arasına kadar ulaştı. Kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz. Sıkıntıdayız, traktörün üstünde yatıp kalkıyoruz” dedi.
Çiftçinin hem üretimde, hem fiyatta şimdide, kuyrukta sıkıntı çektiğini kaydeden çiftçi Mükremin Akbulut,” Her yönüyle bir sıkıntı içerisindeyiz. Ben iki gündür buradayım, 2 gün daha burada kalırsam malımı yıkabileceğim. Bizim başka işlerimizde var. 2 hat daha açılıp kolaylık sağlanabilir. Müdür bey gittikten sonra her şey yine aynı tas aynı hamam oldu” diye sitemde bulundu.
Traktörleriyle uzun uzadıya kuyruklar oluşturan çiftçilerin ellerinde buğday kalmayıncaya kadar alım yapacaklarını söyleyen TMO yetkilileri ise bir ay sonra alımın kapanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylediler. Günde 80 araç alım yaptıklarını kaydeden yetkililer,” 80 araçta 3 römork olması nedeniyle bu sayı 240’a ulaşıyor. Memurlar sabah 7’den akşam 19’a kadar hafta sonu dahil çalışıyor. Bu işte devlet tek alıcı ve en yüksek fiyat verdiği için kuyruk oluştu. Normalde günlük 450-500 ton alım yapıyoruz ama biz bunu hasat zamanı olduğu için 600 tona çıkardık. Bir hafta sora kuyruk kalmaz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 20:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?