4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

TOBB Başkanı toplantıya katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Markaları Toplantısı'na katıldı.

Hilton Otel Erciyes Balo Salonu'nda gerçekleştirilen Anadolu Markaları Toplantısı'na Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci'nin açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine değindi.

Hisarcıklıoğlu, "Kayseri şu an Türkiye'nin 10 marka şehrinden biridir. Eskiden Kayseri'de 'Ne üretirsen üret satarsın' diye bir kaide vardı. Bugün ise yaptığın ürünler marka olmazsa satamıyorsun. Ne iş yaparsak yapalım markalaşalım. Hem yerel hem ülke geneli markaların yanı sıra global marka yaratmalıyız. Bugün Sony denince sadece aklımıza Japon markası gelir, diğer ülkelerin yaptığı Sony marka ürünleri almayız. İşte markalaşmanın en çarpıcı örneklerinden biri budur. Ülkemizi markalaştırmalıyız. Ülkemizi markalaştıramazsak bedavaya çalışmış oluruz. Ne yaparsak yapalım, ne üretirsek üretelim, markaya dönüştürmeliyiz. Yaptığımız işi marka haline getiremezsek para kazanamayız" dedi.

Toplantı daha sonra Finansbank ile Kapitalist ve Ekonomist dergisi yetkililerinin konuşmaları ile devam etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?