2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Toplu iş sözleşmesi heyecanı

Kayseri İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği ile Türkiye Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığı arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.


Kamu kesiminde çalışan işçilere yönelik Türkiye genelinde başlatılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri doğrultusunda İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile Türkiye Yol İş Sendikası yetkilileri arasında sürdürülen görüşmeler sonuçlandırıldı.

Kamu ve işçi menfaatleri göz önünde tutularak bir süreden beri yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işveren ve sendika yönetiminin sözleşme maddeleri üzerinde mutabık kalmasıyla 25 Temmuz tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız'ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na üye sendikalar ile anlaşmaya vardığı esaslar doğrultusunda yaptığı toplantıların ardından 616 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

Buna göre, 2007 yılı için, 900 YTL'nin altında ücret alanlara 50 YTL iyileştirme artı 140 YTL seyyanen zam yapılırken, 900 YTL ve bin 400 YTL arasında ücret alanlara 140 YTL seyyanen zam yapıldı. Bin 400 YTL'nin üzerinde ücret alanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı. 2008 yılı için ise, ilk 6 ay için yüzde 3 zam artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için de yine yüzde 3 artı enflasyon farkı oranında zam yapılmasına karar verildi.


İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız, görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, fedakarca çalışan işçilerin her şeyin çok daha iyisine layık olduğunu, ancak kamu imkanlarını da göz önünde tutmak zorunda olduklarına dikkati çekerek sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.


12. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 01 Mart 2007 ile 28 Şubat 2009 tarihleri arasında geçerli olacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?