7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Toplu sözleşme mutlu bitti

HAK-İŞ’TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Ağaç-İş, Öz İplik-İş ve Çelik-İş sendikalarının yetkili olduğu Boydak Holding’e ait iş yerlerinde, 7 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Yunus Değirmenci, 19 Mart tarihinde sonuçlanan anlaşma ile ilgili şunları söyledi:

“Yaklaşık 3 aydır süren görüşmeler neticesinde sözleşme 2 yıllık imzalanmış olup, 1’inci yılda çalışan sendika üyesi işçilere 100 TL ücret artışı, 2’nci yılda TÜFE ve ÜFE’nin 2+1 oranında ücret artışı sağlanmıştır. Sosyal yardım maddelerinin korunduğu anlaşmada, sosyal yardımlara 1’inci yılda yüzde 25, 2’nci yıl da ücret zammı kadar artış sağlanmıştır. 2011’in ilk sözleşmesi olan bu anlaşma 1 Ocak 2011-31 Ocak 2012 tarihlerini kapsayıp, enflasyon ve asgari ücret artışları, emekli zam oranları dikkate alındığından iyi bir anlaşma olduğu görülecektir. Kayseri’de çalışma hayatını yakından ilgilendiren bu Toplu İş Sözleşmesi, aynı zamanda Boydak Holding, Hak-İş ve çalışanları içinde, masa başında anlaşılarak imzalanmış örnek anlaşmadır. Bu Toplu İş Sözleşmesinin masa başında bitmesine emek veren, gayret eden, katkı sağlayan işverenlerimizle, işveren vekillerine, işyeri temsilcilerine, Boydak Holding işyerlerine, Hak-İş’e teşekkür ederiz.”

Açıklamada, Öz Ağaç-iş Sendikası Şube Başkanı Şaban Demir ve Öz İplik-İş Sendikası Şube Başkanı Cuma Eren de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 12:25:05
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 19:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?