30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

'Toplum Destekli Polis'

reşat vural karakoluToplum Destekli Polis Büro Amirliği için pilot bölge seçilen il merkezinde, Reşat Vural Polis Karakolu idaresi ve Talas İlçesi Polis Merkezi bölgesinde çalışmalara başlandı. 

Türkiye'de pilot bölge seçilen 10 ilde uygulanacak olan "Toplum Destekli Polis" uygulaması ile ilgili bilgiler veren Kayseri Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Ali Bilim, toplum destekli polisliğin; polis teşkilatları ile halk arasındaki ilişkiyi güçlendiren, toplumun problemlerinin altında yatan nedenleri bulmaya çalışarak suçla etkin bir mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde sosyal alanlardaki hayat kalitesini artırmayı amaçlayan bir polislik anlayışı olduğunu söyledi. 

Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Ali Bilim, "Toplum destekli polis uygulamasındaki amacımız; toplumsal katılımı sağlayan, çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş, topluma olabildiğince yakın, kaliteli güvenlik hizmeti sunan ve toplumun güvenlik taleplerine her durumda cevap veren, güvenlik olgusuna bütüncül yaklaşan örnek bir polis modeli oluşturmaktadır. Toplumun genel güvensizlik hissini azaltarak, vatandaşın devlete olan güvenini sağlamaktır" diye konuştu. 

Emniyet Müdür Yardımcısı Bilim, Kayseri'nin yerleşim yapılanması, nüfus yoğunluğu, risk durumu ve insan hareketliliği incelenerek Toplum Destekli Polislik uygulaması için iki pilot uygulama bölgesi seçildiğini ifade ederek, "Bu uygulamada görev alacak personele 60 saatlik Toplum Destekli Polislik Temel Eğitimi kursu verilmiştir. Kursu başarıyla bitiren 19 personelin Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ne ataması yapılmıştır. Görev alan personel, sorumluluk alanlarında 08:30-18:00 saatleri arasında yaya olarak görev yapacaktır" şeklinde konuştu.
Reşat Vural Polis Karakolu'nda muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantının ardından, görevli 19 uzman personel sorumluluk alanlarına geçerek çalışmalarına başladı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?