5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Topuz transferine son nokta!

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Mehmet Topuz'un ya Fenerbahçe'ye gideceğini ya da Kayserispor'da kalacağını belirtti.

Fenerbahçe'den ne kadar bonservis bedeli aldıkları konusunda açıklama yapmayan Hurma, "Mehmet Topuz, belki de Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak" dedi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında gerginliğe yol açan Mehmet Topuz transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu transferin bir zulme dönüştüğünü belirten Hurma, "Bu zulmün Türk futbol kamuoyu tarafından kaldırılmasını ümit ediyorum. Ahlaklı ve dürüst olmak önemlidir. Ahlaklı olmak her şeyi kapatacak kadar kuvvetlidir. Ahlaklı ve erdemli olmak, doğru iş yapmak önemliyse, bunlar bize yönelik saldırıların önüne geçecektir. Bize yönelik saldırılara karşı erdemli ve ahlaklı duruşumuzu sürdürüyoruz" dedi.

Mehmet Topuz'un Kayserispor ile olan dönem harici sözleşmesinin geçerli olmayacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Hurma, "Biz yanlış bir iş yapmadık. Her şey ortadadır. İnternet sitemizde açıkladığımız gibi 20 Mayıs 2008 tarihinde futbolcumuzla Kayseri 2. Noterliği'nde dönem harici sözleşme imzaladık. Aynı gün bu sözleşmeyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne teslim ettik. TFF'deki sözleşmelerin teslim tarihleri doğrultusunda Türkiye'de en az 50-60 futbolcu serbest sayılır. Biz sözleşme yaparken TFF ve FIFA'nın koyduğu kuralları dikkate alıyoruz. O kurallar ne gerektiyorsa onu yaparız. Zaten öyle yapmadığımız takdirde federasyon sözleşmeyi kabul etmez ve anında iptal eder. Birileri çıkıp kendi istediği gibi bir şey söylüyor. Biz de kendimizi temizlemek için basının karşısına geçiyoruz. Sanki biz suçluymuşuz gibi. Bu duruma bir son verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Mehmet Topuz'un Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığı yönünde de iddialar olduğunun hatırlatılması
üzerine Hurma, bu konuda bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

"MEHMET TOPUZ YA FENERBAHÇE'YE GİDER YA DA KAYSERİSPOR'DA KALIR"

Mehmet Topuz'un transferi konusunda Fenerbahçe ile anlaştıklarını yineleyen Hurma, "Konu açık ve basittir. Biz Mehmet Topuz'un transferi konusunda Fenerbahçe ile anlaştık. İki durum söz konusu olabilir. Birincisi futbolcu istiyorsa, bizim anlaştığımız kulübe gider sözleşme imzalar ve Fenerbahçe'de oynar. İkincisi ise futbolcu istemiyorsa kulübünde kalır. Kayserispor, Mehmet Topuz'un tamamen arkasındadır. Kendi kaptanını sokakta bırakacak hali yoktur. Bir yıl dana oynar. Ondan sonra arzu ettiği kulüp hangisi ise ona gider. Konu bu kadar açık" dedi.

Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye transferiyle ne kadar bonservis bedeli aldıkları konusunda bir rakam telaffuz etmek istemediklerini kaydeden Hurma, "Transfer konusunda bir rakam söylemek istemiyorum. Rakamları burada açıklamaya yetkili değilim. Ama şunu bilmelisiniz, bu transferin yapılmasından dolayı Kayserispor'un geçmişle kıyasladığımızda herhangi bir zararı oluşmamıştır. Biz Mehmet Topuz'u 20 milyon Euro verip almadık. Sonuçta Kayserispor'dan yetişmiş bir futbolcu. Kaybolması söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Mehmet Topuz Kayserispor'un en pahalı transferi olabilir mi?" sorusuna Hurma, "Kayserispor tarihinin en büyük transferi olacak. Belki de Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak" şeklinde cevap verdi.

"KENDİ KULÜBÜMÜN ÇIKARLARINI SAVUNURUM"

Kendisi için Kayserispor'un çıkarlarının önemli olduğunu söyleyen Hurma, "Mehmet Topuz'un transferi konusundaki tartışmalarla birlikte ben de eleştiriliyorum. Bu tip şeylerin yapılması normal. Üzülerek söylüyorum ki bu maalesef böyle yapılıyor. Tabiki o arkadaşlara cevabını vereceğiz. Bu arkadaşlar, nasıl insan olduğumuzu biliyorlar. Onların arzu ettiği bir insan olsaydık, övgüler yazılacaktı. Ben Kayserispor kulübünün menajeriyim. Hiçbir koşul yok ki başka bir kulübün çıkarlarını düşüneyim. Ne Mehmet Topuz, ne Beşiktaş ne Fenerbahçe'nin menajeriyim. Kayserispor'un çıkarları önemli benim için. Onlar istediklerini söylemekte özgürdür. Bizim Beşiktaş'a karşı bir durumumuz yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Mehmet Topuz'un ailesinin bu transfer konusunda tehdit aldığı söyleniliyor. Siz ve kulübünüz tehdit alıyor musunuz?" sorusu üzerine Hurma, böyle bir durumun söz konusu bile olamayacağını vurguladı.

Hurma, "Kimse kimseyi tehdit edemez. Böyle bir şey mümkün değil. Birinin böyle bir şeyi aklından geçirmesi bile mümkün değil. Burası medeni bir ülke. Dağ başında yaşamıyoruz. İş oralara kadar kalırsa herkesin kendi adına yapacak bir şeyleri vardır. Ne Beşiktaş ne Fenerbahçe böyle bir şey yapacak kadar küçülür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:03:41
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 18:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kutay canatan IP: 88.254.105.xxx Tarih : 12.06.2009 15:53:35

daha bonservisin çıkmadan gittin abuk subuk konuştun,yok ben beşiktaşlıyım yok ben bilmem ne...bu iş çocuk oyuncağı değil bunun gibi saf bebeleri aziz yıldırım gibi leri kandırıyor ve sonuç işte!