3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Trafik denetimleri sürüyor

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamada, 40 yolcusu bulunan bir işçi servisinin şoförü 137 promil alkollü çıktı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, taşımacılığının güvenli hale getirilmesi, yolcuların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla okul, toplu taşıma ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikaların servis araçlarının aralıksız denetlendiği belirtildi.

Yapılan Kontrol ve denetimlerde sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesi, araçların teknik uygunluğunun sağlanması, fenni muayene ve sigorta zorunluluğu gibi hususlara dikkat edildiği kaydedilen açıklamada, "OSB'de işçi
servisi yapan araçlar üzerinde yapılan kontrol ve denetimlerde 257 araç ve sürücüsü denetlenmiş. Denetleme sonucunda 9 araç sürücüsüne belgesizlikten, 67 araç sürücüsüne de çeşitli trafik kuralları ihlali nedeniyle gerekli yasal işlemler yapılmış. Dün sabah saat 08.00 sıralarında içerisinde 40 civarında yolcusuyla birlikte OSB'ye işçi servisi yapan bir otobüs sürücüsünün 137 promil alkollü olarak araç kullandığı tespit edilerek gerekli işlem yapılmıştır. Uygulamalarımız, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?