4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Trafik Parkı'na çocuklardan yoğun ilgi

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 30 Ağustos Caddesi üzerinde yapımı gerçekleştirilen Trafik Parkı'na çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Trafik ışığı ve levhaların yer aldığı parkta, 10 adet akülü araba ile 2 adet akülü motosiklet aracının çocukların hizmetine sunulduğunu kaydeden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Trafik parkımız çok işlevli parklarımızdandır. Park içerisinde 14 çeşit açık alan spor aleti, yürüyüş pisti, piknik için üstü kapalı kamelyalar ile trafik kurallarının bire bir işlendiği trafik parkuru bulunmaktadır. Yani aileler hem piknik yapabilecekler, hem de trafik kurallarını çocuklarına öğreterek eğitime fayda sağlayabileceklerdir" dedi.

Trafik Eğitim Parkı'na öğrencilerini teorik bilgilerini uygulamalı olarak öğretmek isteyen Besime Özderici İlköğretim Okulu 2-A sınıfı öğretmeni Sevil Öksüz, yapılan bu parkın çocukların trafik kuralları konusunda bilgi edinmelerini sağladığını söyledi.
Başkan Büyükkılıç, trafik parkı sayısının artırılacağını ve belediye olarak bilim ve uzay ile deneysel Fen Bilimleri Parkları yaptırılarak hizmete sunacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 18:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?