3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Tramvayın ilk test sürüşü yapıldı

Kayseri'de uzun süreden bu yana beklenen ve İtalya'dan deniz yoluyla gelen ilk raylı sistem aracının, ilk test sürüşü gerçekleştirildi.

Organize sanayi bölgesindeki Raylı Sistem Depo Tesisleri'nden Belsin Tramvay İstasyonu'na kadar yapılan test sürüşüne, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediyenin daire başkanları katıldı. Başarıyla gerçekleştirilen test sürüşünde, Belsin Tramvay İstasyonu'na varıldığında bir açıklama yapan Özhaseki, tramvay yapımının çok hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Özhaseki, "Ay sonuna kadar uzun boylu bir inşaat işi kalmayacak, elektrik çekilmesi de devam ediyor. Bir taraftan İtalya'dan araçlarımız son hızla geliyor. İtalya'da biten tramvaylar ve test sürüşü yapılanlar Kayseri'ye gelmek üzere yüklenmeye başlandı. Mart sonuna kadar 20 aracı tamamlamak istiyoruz. Araçlar önce fabrikada, daha sonra da burada bir deneme sürüşü yapılıyor" dedi.

Özhaseki, önümüzdeki baharla birlikte aksilik olmadığı taktirde raylı sistemin tamamen faaliyete gececeğini kaydederek, "Bununla birlikte Kayseri'nin ulaşım problemi bir nebze çözülmüş olacak. 22 araç gelecek. Onlarla çalışmaya başlayacağız. Bu sistem 99 milyon euroluk bir maliyete ulaşıyor. Daha sonra ray hattımız daha da genişletilecek. İsteseydik Avrupa'ya gidip hurda araç toplarız. Tanesini 100 euroya getirip elini, yüzünü boyarız. Bazı şehirler bunu yapıyor. Biz Kayseri'de böyle olmasını istemedik. Her şey tertemiz olsun istedik" diye konuştu.

Tramvay testine çevredeki vatandaşlarda yoğun ilgi gösterirken, test sürüşü başarıyla gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 19:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan IP: 78.160.104.xxx Tarih : 2.12.2008 13:03:24

Kayseri'nin ulaşım problemi yoktuki sayın başkan koca yolları daraltıp problemi çıkaran sizsiniz.