5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Tren garında meme kanseri eğitimi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından organize edilen ''Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır'' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, dört tıp fakültesi öğrencisi, Kayseri Tren Garı'nda yolculara bilgiler verdi.


TCDD, Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği, TCDD Vakfı ve Ankara Demirspor Kulübü işbirliğinde oluşturulan sosyal sorumluluk proje çerçevesinde öğrenciler il il dolaşarak vatandaşlara bilgiler aktarıyor. Kayseri Garı'na gelen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Çeçen, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencisi Hazar Cırık, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Tahir Yıldız ve Selçuk Üniversitesi Meram Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ozan Emre Torun, gardaki yolculara ve personele ''Meme Kanseri'' konusunda bilgiler verdi.
Sinevizyon gösterisi eşliğinde yapılan eğitimde konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Onur Çeçen, kadınlardaki kanser türleri içerisinde en sık görüleninin meme kanseri olduğunu söyledi. Meme kanserinin teşhis ve tanısında çeşitli yöntemlerin olduğunu hatırlatan Çeçen,” Bunlardan en önemlisinin kişinin kendi kendisini muayene etmesi geliyor. Elle memenin kontrol edilmesi esasına dayanan bu yöntem, kanserin erken safhada teşhis edilmesi için çok önemlidir. Meme kanseri tanısında sadece elle kontrol etmenin yeterli olmadığını, ancak kişinin elle kontrol sırasında kafasında oluşan şüpheleri gidermek için doktora gitmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Tahir Yıldız ise meme kanserinin de diğer kanser türleri gibi tehlikeli olduğunu belirterek, erken tedavinin önemine vurgu yaptı.
Eğitimlerine 25 Temmuz’da Ankara’dan başladıklarını ifade eden Yıldız,” 25 Ağustos İstanbul Haydarpaşa Gar’ında son bulacak. 23 il ve 3 ilçe merkezinde toplamda 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 23 ilin tamamına trenle gideceğiz ve yolculuk esnasında vatandaşlara eğitimler vermeye devam edeceğiz. Şehirlerin kalabalık noktalarında eğitici broşürler dağıtacağız” şeklinde konuştu. Öğrenciler bir sonraki duraklarının Erzincan ili olduğunu söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?