4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tüketiciye sabit ücret uyarısı!

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, Türk Telekom'un aldığı sabit ücreti eleştirerek, vatandaşların internet aboneliği devam etmesi kaydıyla telefon abonelik kaydını iptal ettirebileceğini söyledi.

Tuana Restoran'da gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamaya yapan Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, Türk Telekom'un abonelerinden sabit ücret almaması gerektiğinin altını çizdi.

Hizmet verebilmek için sabit ücret almanın mantıklı ve gerekli olmadığını belirten Şahin, “Türk Telekom tüketiciye tahsis edilen hattın konuşabilirliğini sağlamak gayesiyle sabit ücret almamalı. Ayrıca ADSL kullanıcıları, internek kullanmak kaydıyla telefon aboneliğini iptal edebilir. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunu'nun 5. maddesi gereğince 'Bir mal ve hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlamaz' yargısı için tüketicinin telefon hattından bağımsız ADSL aboneliği hakkı bulunuyor. Sabit ücret konusunda suyumuzu her an akacak şekilde hazır tutan KASKİ, elektriğimizi her an yanacak şekilde hazır bulunduran elektrik kurumu da sabit ücret alsın. Son 4 yılda ADSL abonesi sayısı 100 kat arttı. Ama internet için telefon zorunluluğu hala devam ediyor. 5 milyon ADSL abonesi tüketici, telefon kullanmasa bile her yıl cebinden yaklaşık 180 YTL para çıkıyor. Teknik anlamda telefon aboneliği gerekli olmayan bir uygulama. Tüketici bu konu ile ilgili hakkını tam bilmiyor” dedi.

Şahin, hukuki ve sosyal temeli bulunmayan sabit ücret uygulamasının en kısa süre içerisinde sona ermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?