4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

TUKODER'e günde 50 şikayet

Tüketiciyi Koruma Derneği (TUKODER) Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çağlıergin, kendilerine günde yaklaşık 50 şikayetin iletildiğini belirterek, "Tüketiciyi doğru yönlendirerek haklarını takip etmesini sağlıyoruz" dedi.

Tüketicilerin günlük hayatta satın aldıkları mallardan yaşadığı sıkıntılara çözüm aramak için çaba sarf ettiklerini kaydeden TUKODER Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çağlıergin, 5 yıl önceki tüketici ile şu andaki tüketicinin arasında fark olduğunu söyledi.

Tüketicinin her geçen süre içerisinde bilinçlendiğini ifade eden Çağlıergin, derneklerin yaptırım gücünün olmadığının da altını çizdi. Dernek olarak mağdur durumda olan tüketiciyi bilgilendirerek doğru mercilere yönlendirdiklerini söyleyen Çağlıergin, "Tüketiciyi yönlendirerek, haklarını takip etmesini sağlıyoruz. Dernek olarak hiçbir yaptırım gücümüz yok. Biz sadece tüketicileri yönlendiriyoruz. Haklarına sahip çıkmalarını sağlıyoruz. Ancak tüketicinin de kendi hakkını koruması lazım. Tüketici 1 lira da olsa alacağının peşini bırakmaması lazım. Böylece kimseye fırsat verilmez" dedi.

Günde yaklaşık 50 şikayet aldıklarını dile getiren Çağlıergin, en çok gıda ve elektronik eşya üzerine tüketicilerin derneğe başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi. Mehmet Toplu isimli vatandaş ise TÜKODER sayesinde yaşadığı bazı sorunları, çözüme kavuşturduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?