4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Tuna Parkı törenle açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Bünyan Garajı'nın yerine yaptırılan Tuna Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Park açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe ve ilkkademe belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, KTO Başkanı Hasan Ali Kilci ile siyaset ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, bu parkın insana verilen değerin göstergesi olduğuna vurgu yaparak, "Burası çok kıymetli bir arsa. Belediye geçişi için de uzun yıllar uğraş verildi. Büyükşehir Belediyesi bu kıymetli arsayı park yaparak insana vermiş olduğu değeri ortaya koymuş oldu. Belediyemiz sınırları içerisinde yaptırmış olduğu bu parktan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, her bir köşesine insan eli değmiş, emek verilmiş şehirlerin modern şehir olduğuna dikkat çekti. Özhaseki, "Gerek bu parkın gerekse şehrimizin her bir yerinde emeğimiz var. Her bir köşesini nakış nakış işliyoruz, yatırım ve hizmetleri bir bir yerine getiriyoruz. Bu parkın olduğu yer hepimizin bildiği gibi Bünyan Garajı'ydı. Şehrin doğusundan gelen köy ve kasaba arabaları burada konaklıyordu. Başlangıçta iyi niyetle yapılmış bir proje olsa da zamanla barakaların, teneke ve tahtadan yapılmış dükkanların yer aldığı çirkin bir görüntüye dönüşüverdi. Yaklaşık on yıllık bir sürecin sonunda, esnafla anlaşarak onları yeni yaptırdığımız Doğu Terminali'ne aktardık, bize geçen bu arsayı da parka dönüştürdük. Çok fonksiyonlu, güzel bir park ortaya çıktı, şehrimize hayırlı olsun" dedi.

"KAYSERİ GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR"

Konuşmasında belediye tarafından yapımı devam ettirilen yatırımlara da değinen Başkan Özhaseki, stadyum ve raylı sistem gibi iki büyük projenin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Kayseri değişiyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Birbirinden önemli yatırımları peş peşe hizmete sunarak şehrin hızla gelişimini sağlıyoruz. 7 bin 200 kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nu geçtiğimiz aylarda hizmete sunduk. Kapasitesiyle, antrenman salonlarıyla, toplantı ve kongre odalarıyla Türkiye'nin gıptayla izlediği bir tesis var şimdi Kayseri'de. Bunun yanı sıra stadyumda işler çok hızlı ilerliyor. Teknoloji harikası olacak bu statta 232 metre uzunluğunda çelik aks kullanıldı. Türkiye'de bu uzunlukta bir çelik aks daha yok. Her şeyiyle mükemmel bir stat ortaya çıkmak üzere. Raylı sistemde de enerji hatlarının çekimi devam ediyor. İtalya'da yapımı tamamlanan 5 araç daha şu anda test sürüşüne tabi tutuluyor. Önümüzdeki günlerde Kayseri'ye gelmeye başlayacak. Dünyada yüzde 85-90 oranında, bizde olduğu gibi yer üstünde giden raylı sistem hatları tercih ediliyor. Toplu taşımada tüm dünyanın kullandığı raylı sistem, Kayseri'de de toplu taşımanın ana omurgası olacak. Doğalgazlı otobüslerle de bu hattın yan bağlantıları sağlanacak. Çıkartacağımız 'Kent Kart' ile de vatandaşlar hem otobüse hem de raylı sisteme binecekler. Bunun yanı sıra elektrik, su gibi birtakım ödemelerini yapabilecekler. Ayrıca raylı sistem duraklarının yanına toplam 300 adet de bisiklet konulacak. Raylı sistemden inen vatandaşlar, yine bu kartla bisikleti duraktan çekip binecek ve evine gidecek. Biz de uydudan takip ettiğimiz bu bisikletleri akşam evlerin önünden toplayıp yine yerine koyacağız" diye konuştu.

İKİ BÜYÜK PROJE DAHA

Konuşmasında iki büyük projeden bahseden Başkan Özhaseki, "Kale içini kültür ve sanat merkezi yapacak proje için açmış olduğumuz yarışma sonuçlandı. Kanun gereği 9. aydan sonra senelere sari işler için yılbaşına kadar ihaleye çıkamıyoruz. Yılbaşından itibaren ihalesini yapıp inşaatına başlayacağımız bu proje çerçevesinde bodrum katta arkeoloji müzesi olacak, üst katta ise sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı, insanların gönüllerince hoş vakit geçirip dinlenebilecekleri mekanlar olacak. Bir diğer projemiz de büyük bir eğlence merkezi olacak. İçerisinde envai çeşit oyun alanlarının yanı sıra hayvanat bahçesi, akvaryum ve at binme tesislerinin olacağı bu büyük proje de Kayseri'de önemli bir eksikliği giderdiği gibi, çevre iller için de ayrı bir cazibe merkezi haline gelecek. İnsanlar bu şehirde yaşamaktan keyif alır hale gelecek" dedi.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından kurdelesi kesilerek hizmete açılan Tuna Parkı, 35 bin metrekarelik alana sahip, mini futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, çocuk oyun alanı, yetişkinler için mekanik aletli spor sahası, oturma grupları, kamelyaların yanı sıra 1 adet şelale fonksiyonlu havuz ile fıskiyeli havuzlar yer alıyor. Ayrıca parkın kenarında 180 araçlık da otopark bulunuyor.

Davetlilerle birlikte parkı gezen Başkan Özhaseki, mini futbol sahasına geçerek iki penaltı atışı yaptı. Birincisinde kaleciyi geçemeyen Başkan Özhaseki, ikinci penaltı vuruşunda ise kaleciye ters köşeye yatırarak ustalığını gösterdi. Daha sonra tenis kortuna geçen Başkan Özhaseki, burada da Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile birlikte tenis oynadı.

Tuna Parkı açılışı çerçevesinde Ağırnas Şimşek Spor Tesisleri'nin de açılışı yapıldı. Spor sahası ve çevresi düzenlenerek seyirci için tribünler yerleştirilen Ağırnas Şimşek Spor Kulübü Tesisleri, amatör maçların oynanabileceği bir spor tesisi haline getirildi. Yapılan bu hizmetlerden dolayı Kulüp Başkanı Kamil Başkal tarafından Başkan Özhaseki'ye bir teşekkür plaketi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?