20
Nisan
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Türbanlı 23 Nisan!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünde Kayseri’deki kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk konulması törenine bazı ortaokul öğrencileri türbanlarıyla katıldı.

Kayseri Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, bazı daire müdürleri, CHP İl Başkanı Sadık Atilla, MHP İl Başkanvekili Resul Şahin, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, okulların bayrak ve flamalarıyla bir grup kızlı erkekli öğrenci katıldı.

TÜRBANLI İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ

Öğrenciler protokol mensuplarının yanında ve Atatürk Anıtı'nın hemen karşısındaki bölümde yer aldı. 50'nci Yıl Dedeman İlkokulu ve Ortaokulu'ndan ellerinde bayraklarla gelen 40 kadar öğrenci arasında bazı kızların türbanlı oldukları dikkati çekti.

Saygfı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı söyleyen öğrenciler daha sonra okullarındaki kutlamaya katılmak üzere Cumhuriyet Alanı'ndan ayrıldı.

SORUŞTURMA AÇILACAK

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Atatürk Anıtı'nı çelenk konulması törenine öğrencilerin türbanlı katılmasıyla ilgili sorulara, "Ben görmedim. Ancak, konuyla ilgili okul yöneticileri hakkında soruşturma açacağız' dedi.

Resmi Gazete'nin 5 Mayıs 2012 tarih ve 28283 sayısında yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tatil Günlerinde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmenliği'ne göre Atatürk Anıtı'na sadece Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz çelenk koydu.

Kayseri'de her okulda ayrı kutlama yapılırken genel kutlama Melikgazi İlçesi'ndeki Burhan Dinçbal Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı 16:23:46
Güncelleme :1 Mayıs 2013 Çarşamba 14:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut KARABUĞA IP: 78.175.162.xxx Tarih : 24.04.2013 18:13:49

zaten bu işin içinde chp ile mhp varsa bu 23 nisan bayramının anlamı kalmaz sizene kardeşim sizin istediğiniz gibi mi olsun vatandaş:sizler,dışarılarda namusuzluk yapan sağı solu açarak ona buna poz veren içki içen bir millet istiyorsunuz ve küçücük ilk öğretim çaığndaki kızcağıza yükleniyorsunuz.ey mhp ey chp bu mu sizlerin laiklik anlayışınız.