3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Turistlerin sucuk ve pastırma alışverişi

Kapadokya bölgesinde tatil yapan ve Kayseri'yi de ziyaret eden Yunanlı turistler, bol bol pastırma ve sucuk alışverişi yaptı.

Tarihi Kale Önü Pastırmacılar Çarşısı'na gelen Yunanistanlı turist kafilesi, esnafın yüzünü güldürdü. Kapadokya bölgesinde tatil yapan turistlerin, pastırma ve sucuk alışverişi yapmak için Kayseri'ye geldikleri belirtildi. Bol bol pastırma ve sucuk alan turist kafilesine, esnaf yoğun ilgi gösterdi.

10 yıldır esnaflık yapan Murat Adlaş, Kayseri'ye gelen Yunanistanlı turistlerin en pahalı ve damak zevklerine uygun pastırmayı tercih ettiklerini söyledi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte işlerinde de hareketlenmenin olduğunu ifade eden Adlaş, ''Ramazan ayı bereket ayıdır. Satışlarımız yurt içi ve yut dışı olmak üzere hareketlendi. Ramazan ayını burada geçirecek olan gurbetçilerimiz de satışlarımızı artırdı. Yabancılar, özellikle de Yunanlılar pastırma ve sucuk alıyor. Pastırma ve sucuğu çok seviyorlar. En iyisini alıyorlar. Pastırmanın yanında, baharat, cevizli pekmez sucuğu da alıyorlar. Yunanlılar özelikle sucuğun baharatını çok seviyorlar'' dedi.

Pastırma dükkanlarında alışveriş yapan Yunanlılar sıcak ve sempatik hareketleriyle dikkat çekerken, pastırmaların tadına bakmayı da ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?