5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Türk- Alman Danışma Günleri sona erdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren Türk- Alman Danışma Günleri sona erdi.

Danışma günlerini değerlendirmek amacıyla Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan SGK Avrupa Birliği Yurt Dışı İşlemler Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Türk- Alman Danışma Günleri'nin 18.'sinin yapıldığını belirterek, Almanya ile her alanda iyi ikili ilişkilerin olduğunu söyledi.

Almanya ile yaptıkları her faaliyete önem verdiklerini ifade eden Cafer Yılmaz, bilgilendirme ve danışma faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.
Alman Emeklilik Sigortası Kuzey Bavyera Yurt Dışı Daire Başkanı Bernd Schmıdt ise, Türk-Alman Danışma Günleri'nin her iki ülke açısından önemli kazanımlar getirdiğini belirtti.

Bu kazanımlara da değinen Schmıdt, "Danışma günlerine çok sayıda kişi misafir oldu. Sigortalılara hak ve yükümlülükleri hakkında bilgiler verildi. Kayseri'den önemli ziyaretçilerimiz geldi. Bizim için önemli olan sigortalılara ulaşmak ve bunu da başardığımıza inanıyorum" dedi.

SGK Yurt Dışı İşçi Hizmetleri Daire Başkanı Ataman Yılmaz da, İzmir, Ankara, Antalya illeri dışında ilk defa bir Anadolu şehrinde danışma günleri düzenlediklerini söyledi. Danışma günlerinde bin 124 kişiye danışma hizmeti verildiği ifade eden Ataman, "Danışma hizmetlerine çok önem veriyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyor. Birçok noktada önemli kazanımlar elde edildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 10:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?