4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Türk Eğitim-Sen'den donlu eylem!

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Kayseri'de bazı okullarda kalorifer yanmadığını iddia ederek, sendika üyesi öğretmenlere içinde don, fanila ve eldiven bulunan kışlık giyecek seti dağıtarak duruma tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ve beraberindeki sendika üyeleri, Melikgazi ilçesi Danişmet Gazi Mahallesi'nde bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önünde toplandı. Okulun bahçesi dışında bir basın açıklaması yapan Ali İhsan Öztürk, yetkililerin yakıt ihalesini geç yapmaları nedeniyle Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve bölgede bulunan diğer okulların kaloriferlerinin yanmadığını ileri sürdü.

Öztürk, “Okullarda öğretmen ve öğrenciler donuyorlar. Öğretmenlerimizin üşümesine razı olamadık. Öğretmenlerimiz üşümesin diye onlara içinde iç donu, fanila, bere, atkı, eldiven bulunan bir set hediye ediyoruz" dedi. Kışlık seti giyen bir öğretmende ilginç görüntüler oluşturdu. Basın açıklamasının ardından Ali İhsan Öztürk, soğuklar olmasın diye dua etti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir ise, bu yıl yeterli ödenek olmadığı için ihaleye geç çıktıklarını söyledi. Kayseri'de bütün okulların kaloriferlerinin yandığını ve herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden Demir, “Bildiğiniz gibi yakıt ihalesinde çok büyük paralar olduğu için iki ay gibi sürede zor sonuçlanıyor. Şuan yakıtsız okulumuz yok. Kayseri'ye 100 ton yakıt geliyor. Yakıtı azalan okullara bu yakıtı takviye yapacağız. Okul müdürlerimizde bu yakıtları ihtiyaç dahilinde yakıyorlar” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?