5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Türk Hava Kurumu 84 yaşında

Kayseri'de, Türk Hava Kurumu'nun (THK) 84. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, THK Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyeleri tarafından çelenk bırakıldı.

Açıklama yapan THK Şube Başkanı Erhan Eğilmez, 16 Şubat 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sloganının hayata geçirilmesiyle kurulmuş olan THK'nin, 84. yılını kutlamakta olduklarını söyledi.

Eğilmez, "THK, günümüzde havacılığın, sosyal, askeri ve ekonomik alanda gelişmesi için çalışmalar yapmaktadır. Kurum, hava sporlarının yanı sıra sivil havacılık sektörüne pilot yetiştirmekte, ülkemizde orman yangınlarına havadan müdahale edilmesinde büyük rol oynamaktadır" dedi.

Eğilmez, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Model uçak kurslarımız devam ediyor. Bu yıl içindeki faaliyetlerimiz arasında 13 Nisan-3 Mayıs Yelken Kanat Şampiyonası var. 01-10 Ağustos 2009 tarihleri arası Radyo Kontrollü Model Uçak kurslarımız açılacak. Ayrıca havacılık kulüplerimiz aracılığıyla yamaç paraşütü kurslarımız yapılacak"

"HER OKULA BİR HAVACILIK KULÜBÜ"

Her okulda bir havacılık kulübü oluşturmak istediklerinin altını çizen Eğilmez, şu an 15 okulda havacılık kulübünün kurulduğunu ve model uçak kurslarının devam etmekte olduğunu dile getirdi.

Eğilmez, 3 okulun havacılık kulübüne üye olan 15 öğrenci ve 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na ziyarette bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?