5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Türk Milli Güçler Birliği' oluşturuldu

Kayseri'de faaliyet gösteren 120 sivil toplum kuruluşu, Doğu Türkistan yaşanan gelişmeler karşısında bir araya gelerek 'Türk Milli Güçler Birliği'ni oluşturdu.

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi'nde bir araya gelen Türk Milli Güçler Birliği, yapılan toplantının ardından bir basın bildirisi yayınladı.

Bildiride, son günlerde Doğu Türkistan'da yaşanan vahşet olaylarında yüzlerce Uygur Türkü'nün katledildiği, yüzlercesinin de yaralandığını basında takip ettikleri vurgulandı.

Bu olayların bütün Türk milletini derinden yaraladığı vurgulanan bildiride, “Kayseri'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Türk Milli Güçler Birliği olarak Uygur Türklerinin yanında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna ilan ediyoruz. Türk milletinin ve Türk medeniyetinin anayurdu olan Uluğ Türkistan'da yıllardır sistematik bir şekilde soykırıma tabi tutulan, buna rağmen yok edilemeyen Uygur Türkleri, bu tür katliamlara da boyun eğmeyecektir. Emperyalizmin emellerini gerçekleştirmek ve devam ettirmek için kadın ve çocuk gözetmeksizin ne kadar vahşileştiği bu olayla dünya kamuoyunun gözünün önüne serilmiştir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan bu tür katliamların arkasında emperyalist güçlerin parmağının olduğunun farkındayız. Dün demokrasi getirme adına Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de yapılan insanlık dışı uygulamalar, bugün Doğu Türkistan'da karşımıza çıkmaktadır. Kerkük ve Telafer'de bir ay içerisinde katledilen 347 Türkmen ve Urumçi'de katledilen yüzlerce Uygur Türkünün acısını yüreğimizde hissediyoruz. Türk Milli Güçler Birliği üyeleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu olaylar karşısında milli ve aktif bir politika sergilemesini beklemekteyiz. Doğu Türkistan'da yaşanan bu olaylarda hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, Türk dünyasına da başsağlığı diliyoruz. Türk dünyası bir olur, iri olur, diri olursa bu acılar tekerrür etmeyecektir” denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?