4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Türk Polisi 163 yaşında

Türk Polis Teşkilatının 163. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Aydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Polis Okulu Müdürü Sıtkı Kahraman, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Emniyet mensupları bu anlamlı günde vatandaşları da unutmadı ve onlara çiçekler dağıttı. Kutlama töreninde polis çocuklarından Asayiş Şube Müdürü Kirami Çelik'in oğlu, Kerem Çelik'in giydiği polis kıyafeti ile ilgi odağı olurken, şehit polis yakınları da kutlamada yerlerini aldı.

Kutlamada sırası ile Emniyet Müdürlüğü, Polis Okulu ve Polis Emeklileri Derneği'nin çelenkleri Atatürk anıtına bırakılması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir burada yaptığı konuşmasında, Polis Teşkilatının 163. yıldönümünün kutlamalarının bugünde yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgularken lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik etkinliklerin devam ettiğini belirtti. Özdemir, ''Bu faaliyetlerde halkımızda yanımız da oldu, buda bize gösteriyor ki teşkilatımızın çalışmaları halkımız üzerinde başarılı olmuş ve onlarda bizi yalnız bırakmamış. İnşallah halkımıza uygun ve layık olarak hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Etkinlik, cumhuriyet meydanındaki kutlamaların ardından Emniyet Sosyal tesislerinde devam etti. Emniyet Sosyal Tesislerindeki kutlama törenine Vali Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Emniyet Mensuplarının günlerini kutladı. Kayseri protokolü ile kokteylde bir araya gelen emniyet mensupları sıcak görüntüler oluşturdu.

Vali Mevlüt Bilici, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şehit polis yakınları ile konuşarak onların sorunlarını dinledi. Jandarma Bölge Komutanı Ali Aydın şehit polis annelerinden Saime Özdemir(64) ile konuşup sorunlarını dinlerken, Vali Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Saime Özdemir’in uzun süredir hacca gitme isteğinin olduğunu ve gidemediğini öğrenince, Kayseri protokolü olarak Saime Özdemir'i hacca göndereceklerini söyledi.

Daha sonra Vali Bilici ve protokol üyeleri, görevlerini başarı ile gerçekleştiren 133 emniyet mensubuna takdirname, 156 emniyet mensubuna ise teşekkür belgesi verdi. Vali Bilici burada yaptığı konuşmada Emniyet ve Jandarma Teşkilatının ülkenin güvenliği açısından üzerine önemli görevler yerine getirdiğini vurgularken, Kayseri'nin ise asayiş açısından son derece güvenli olduğunu, bu güvenliğin sağlanmasında emniyet ve jandarma görevlilerine bağlı olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?