30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Türk Tarım-Sen'den baskı iddiası

Türk Tarım Orman Sendikası Kayseri Şube Başkanı Fikret Özcan, bazı sendikalar tarafından faaliyetlerinin önlenmeye çalışıldığını ve haksız baskı uygulandığını iddia etti. 

Tarım İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapan Türk Tarım Orman-Sen Kayseri Şube Başkanı Fikret Özcan, Özcan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çalışanlarının, Türkiye'de mesai mefhumuna bağlı olmadan kırsal alanda her türlü olumsuzluklarla hizmet yürüttüklerini söyledi. Özcan, "Bu hizmeti yürütürken çoğunlukla hizmet aşkı faktörü ön planda olmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin güçlü olması demokrasilerin güçlü olduğunu ifade eder. Demokrasiye inanmayan, insan haklarına saygı göstermeyen, kendi düşüncesinden başka düşünceye yaşama hakkı vermeyen bir takım insanlar sendikacıyız diye ortaya çıkıyorlar ve neler yapıyorlar. Bugün Mimarsinan Parkı Anfi Tiyatro'da sendikamızın kuruluş yıldönümü için hazırladığımız tanıtım afişleri kurum çalışanı sendika üyelerimizi bilgilendirmek istedik.

Ancak kendilerini hükümetin sendikası olarak nitelendiren konfederasyona bağlı Toçbir-Sen temsilcisi tanıtım afişlerini arkadaşlarımızın elinden alarak yırtmıştır. Ve afişleri dağıttırana hakaret dolu sözler sarf etmiştir. Yapılanlar sadece bunlar değil. 'Bizim sendikamıza geçmezsen senin için iyi olmaz' diye tehdit edenler, 'Bizim sendikamıza geçeceksin yoksa senin tayinini Akkışla'ya, Sarız'a çıkartırız' diyerek yıldırma hareketi yapanlar, 'Yeter artık senin zamanın geldi' deyip yandaşlarına sırf kadro yeni açtırmak için zorla emeklilik dilekçesini imzalattıranlar daha bir çok tehditler yapıyorlar. Sizi ikaz ediyoruz. Lütfen kendinize geliniz ve çalışma ortamını bozan kişilere ve sendikalara tarafkir davranmayınız. Adalet diye nutuk atmakla adalet olmuyor. Sendikalı kamu çalışanlarının yüzde 60'ından fazlasının Türk Tarım Orman Sendikası üyesi Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarını rahat bırakınız. Demokrasiden nasip alma derslerine ihtiyacı olanlara birazcık insanlık ve edep dersi veriniz. Yoksa biz kamu çalışanları demokrasi dersleri veririz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 15:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?